Ratkaisukeskeinen lyhytterapia

Mitä on ratkaisukeskeinen lyhytterapia?

Ratkaisukeskeinen lyhytterapia on terapiamuoto, mikä sopii lähes kaikkiin elämän tuomiin haasteisiin. Ratkaisukeskeinen lähestymistapa kasvattaa toiveikkuutta ja auttaa lisäämään pystyvyyden tunnetta.

Terapiassa keskitytään menneisyyden syväluotaamisen sijaan enemmän nykyhetkeen ja tulevaan, tunnistetaan sinun vahvuuksiasi ja voimavarojasi sekä oivalletaan ratkaisuja terapeutin ohjauksessa ja avustuksella.


Terapiakertojen tarve vaihtelee tapauskohtaisesti. Joskus saattaa riittää jo yksi käynti, mutta tavallisimmin tapaamiskertoja on noin 5-20. Ensimmäisen tapaamisen aluksi käymme läpi tapahtuneita asioita ja kirkastamme työskentelyn tavoitteen. Tämän jälkeen alamme pienin askelein edetä kohti parempaa, voimaannuttavampaa arkea. 


Voit varata ajan lähi- tai etätapaamiselle helposti yhteydenottolomakkeella. Voit sopia tapaamisajasta myös puhelimitse. Varaa rohkeasti aika, sillä asioista puhuminen antaa jo ensimmäisen keskustelukerran jälkeen uudenlaiset mittasuhteet haasteille. Ja jos jännität tuoda asiaasi keskusteltavaksi, voin kertoa, että et varmasti ole ongelmasi kanssa yksin, sillä lukuisat ihmiset painivat juuri samanlaisten ongelmien kanssa. Olet lämpimästi tervetullut!