Ratkaisukeskeinen lyhytterapia

Mitä on ratkaisukeskeinen lyhytterapia?

Ratkaisukeskeinen lyhytterapia on terapiamuoto, mikä sopii lähes kaikkiin elämän tuomiin haasteisiin, niin yksilöille, pariskunnille kuin perheillekin. Ratkaisukeskeinen lähestymistapa antaa työkaluja ja auttaa lisäämään pystyvyyden tunnetta.

Terapiassa keskitytään menneisyyden syväluotaamisen sijaan enemmän nykyhetkeen ja tulevaan, tunnistetaan vahvuuksia ja voimavaroja sekä oivalletaan ratkaisuja terapeutin ohjauksessa ja avustuksella.

Terapiakertojen tarve vaihtelee tapauskohtaisesti. Joskus saattaa riittää jo yksi käynti, mutta tavallisimmin tapaamiskertoja on noin 5-20.

Työskentelyni poikkeaa perinteisestä terapiasta siinä, että otamme huomioon sekä kehosi että mielesi. Terapiakäynnin aikana tietoisuus ja tunteet avautuvat lempeästi eteeristen öljyjen tuoksulla, jotka aistit työskentelytilassa. Tuoksut välittyvät suoraan limbiseen järjestelmäämme ja avaavat kanavat tunnetyöskentelylle. Tunteiden tunnistaminen ja omien tarpeiden ymmärtäminen auttaa ymmärtämään myös haastavia tilanteita ja omia reaktioita näissä tilanteissa. Tämän lisäksi opit halutessasi Mindfulness-menetelmien avulla tulemaan paremmin tietoiseksi itsestäsi, säätelemään tunnereaktioitasi ja rentoutumaan olemalla itsessäsi läsnä. Varsinaisessa terapiatyöskentelyssä käytän ratkaisukeskeistä työskentelytapaa. Terapiatapaaminen on paitsi tehokasta mielen työskentelyä, myös lempeää itsensä kohtaamista.

Terapiakäyntisi voi olla myös puhtaasti perinteinen 
ratkaisukeskeinen lyhytterapia -käynti näin halutessasi.